Новини Топ — 25 януари 2021

Uf_rr5AlYc68d2tM8UtvTA_GettyImages-1257965622-1392x928Музеите и галериите във Великобритания се борят за оцеляване в условията на локдаун заради пандемията, предупреди благотворителна организация, предаде БТА.

Организацията „Арт фънд“ прогнозира, че малките културни институти ще са най-засегнати, и че ще са нужни повече средства. Досега организацията е успяла да подпомогне едва 15 на сто от кандидатствалите за подкрепа от фонда за извънредни ситуации.

В началото на месеца бе съобщено, че лондонският музей „Флорънс Найтингейл“ ще затвори заради последиците от пандемията. Художествената галерия и музей „Уилямсън“ в Бъркънхед също е заплашена от затваряне, смятат от „Арт фънд“.

„Последната карантина е тежък удар и нашите музеи и галерии се борят за оцеляване“, каза директорката на организацията Джени Уолдман. „Особено застрашени са малките музеи, които са жизненоважни за своите общности и не разполагат с резерви да оцелеят тази зима“.

Изследване на организацията установи неотдавна, че шест от десет музея, галерии и исторически сбирки се тревожат за оцеляването си.

От „Арт фънд“ подновиха призива си към британците да даряват в кампанията за набиране на средства „Заедно за музеите“.

Share

About Author

(0) Readers Comments

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>