Афиш Скулптура Топ — 13 май 2014
Величко_Минеков_1
Живият класик на българската скулптура Величко Минеков отбелязва 85-годишнината си с голяма изложба “Пътят” в столичната галерия “Академия” на улица “Шипка” 1. Знаковите скулптури и рисунки ще радват зрителите до 30 май.
Величко Минеков е един от най-талантливите ученици на проф. Любомир Далчев. От далечната 1964 година, когато печели конкурс става преподавател в Художествената академия. През 1967 г. е доцент, от 1975 г. е професор, а от следващата година и ректор на Художествената академия. Участва във всички общи художествени изложби в България и в редица международни експозиции в Москва, Париж, Будапеща, Венеция. Негови творби се намират в Националната художествена галерия в София, в Софийската градска художествена галерия, художествените галерии на Пловдив, Пазарджик, Варна, Враца, Стара Загора, Русе, както и в Италия, Германия, Русия,  САЩ, Белгия, Египет, Иран, както и в колекциите наов са в колекциите на Световната организация по изхранването в Женева, Кенеди Център във Вашингтон, Кметството на Антверпен, Юго Вутен в Белгия и Петер Лудвиг в Кьолн.

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>